PİDE DOLMASI

Author: LUGAS // Category:


PİDE DOLMASI......İzmit e has bir ramazan lezzetini sizlerle paylaşmak istiyorum.Ramazan aylarında özellikle fırınlar bu oval simit şeklindeki pideleri üretir.Sahurda sofralarımızı süsleyen çok lezzetli bir gelenek....Diğer şehirlerde yapıldığını sanmıyorum tabi yanılıyor da olabilirim.ben bu tarifi çook uzaklardaki arkadaşım SERAP’a gönderiyorum.Serapçım özlemişsindir bu tadı.......

PİDE DOLMASI :
1 Adet Dolmalık Pide
2 Yumurta
1 çay bardağı süt
1 Çimdik tuz
İÇİNE :
Dilediğiniz her türlü harcı koyabilirsiniz ben kıymalı yaptım
KIZARTMAK İÇİN :
Sıvıyağ


YAPILIŞI : İlk olarak pidemizi dört parmak uzunluğunda parçalara ayırıyoruz.Sonra yanlarında kesik atıp içlerine dilediğimiz malzemeleri koyuyoruz. Derin bir tabakta yumurta,tuz ve sütü çırpıyoruz..Pide dolmalarını teker teker karışıma bulayıp kızgın yağda çevirerek kızartıyoruz..Kağıt havlunun üzerine alıyoruz ki fazla yağını bıraksın.Kahvaltılıklar ve çayla ılık olarak sahurda afiyetle yiyoruz....

0 Responses to "PİDE DOLMASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...