PATATES KÖFTESİ

Author: LUGAS // Category:



MALZEMELER

4 adet büyük patates
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber, kırmızı biber
3 dilim ekmek içi
panesi için:
3 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı sıvıyağı (kızartmak için)

HAZIRLANIŞI

Patatesleri bol tuzlu suda haşlayın. Haşlanırken kabukları çatlamasın. Soğuk suya atın, soğuttuktan sonra kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin , Ekmek içi , tuz, karabiber, ve yumurta sarısını ekleyerek yoğurun. Dilediğiniz şekilde çok büyük olmayan köfteler yapın. Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve sonra galeta ununa batırın. Kızgın yağda pembeleşinceye dek kızartın.


0 Responses to "PATATES KÖFTESİ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...