MİNİK ALMAN PASTALARI

Author: LUGAS // Category: ,

Bu pastalar birer porsiyonluk oldukları için ikramı ve yemesi çok basit. Aynı zamanda şık da görünüyorlar.
malzemeler:
hamuru için:
125 gr margarin
3 yumurta
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı toz maya
1 tutam tuz
1 çay bardağı toz şeker
aldığı kadar un
krema için:
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
hazırlanışı:
ılık su, süt, maya, şeker ve tuzu karıştır. 15-20 dakika sonra diğer malzemeleri ilave et. Hamuru toparlamak için elinize sıvı yağ sürebilirsiniz.
hamur iki katına çıkana kadar üstü örtülü şekilde ılık bir yerde beklet. merdane ile parmak kalınlığında açıp su bardağı ile daireler kes. yağlı kağıt serili fırın tepsilerine dizip 15 -20 dakika daha beklet.180 derece fırında üstükızarana kadar pişir.
krema için: yağ ve vanilya haricindeki malzemeleri bir tencerede karıştırarak pişir. ateşten alıp margarini ve vanilyayı katıp iyice çırp.
pişen hamurlar soğuyunca ortadan ikiye kesip arasına krema koy. üzerine pudra şekeri serpip servis et.
afiyet olsun.

0 Responses to "MİNİK ALMAN PASTALARI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...