MİLFÖY BÖREĞİ

Author: LUGAS // Category:

büyük yede büyük konuşma derlerya hani :) önceleri hazır ürün diye çok karşı olduğum milföyler şimdilerde imdadıma yetişir oldular.ziyaretime gelen konuklarıma pratikçe hazırlayıp ikram ediyorum.

e bunun tarifi ne olurki demeyin püf noktası var unutmayın:)
MİLFÖY BÖREĞİ:
20 yaprak milföy
peynir
milföylerin arasına peynirleri ekleyip üçgen kapatıyoruz.üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve haşhaş tohumu ekiyoruz.175 derecedeki sıcak fırında kızarana dek pişiriyoruz.
PÜF NOKTASI:böreğin daha iyi kabarması için milföyler henüz buzlu iken yani tam yumuşamadan içini ekleyip üzerine kesinlikle bastırmadan üçgen katlıyoruz.böreğin daha çıtır olması için altını ve üzerini iyice kızarana dek fırından çıkarmıyoruz.

0 Responses to "MİLFÖY BÖREĞİ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...