Merengli Elmalı Krem

Author: LUGAS // Category:

krem

MALZEMELER
3 YUMURTA (SARISI VE AKI AYRILIR)
1 LİTRE SÜT
1 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI ŞEKER (KREMA İÇİN)
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER (ELMALAR İÇİN)
1/2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
(YUMURTA AKLARI İÇİN)
7 ORTA BOY ELMA
2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
50 GR. FINDIK (İRİ DÖVÜLMÜŞ)

HAZIRLANIŞI
Elmaları soyup tavla zarı iriliğinde doğrayarak bi tencereye alalım, fieker ekleyip elma­lar bıraktığı suyu çekene dek pişirerek ateşten alalım. İçine tarçını ve fındığı ekleyerek karış­tıralım. Köşeli bir fırın kabına veya tek kişilik fırın kaplarının içine elmalı harcı yayalım. Tencereye şekeri, unu, çırpılmış yumurta sarı­larını ve sütü ekleyelim. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirdim. Kremayı ateşten alıp mikserle yarım dk. çırpa­lım. Elmaların üzerine kremayı yayalım. Yumurta aklarını mikserin düşük ayarı ile kar haline gelene dek çırpalım, fiekeri ve 1 fiske tuzu azar azar ve çırpmaya devam ederek ekle­yelim. Yumurta aklarını kremanın üzerine ya­yalım. (Arzuya göre yumurta aklarını krema sıkma torbası yardımı ile kalıba alın.) Kalıbı fırının üst katma sürüp önceden ısıtılmış 180° ısılı fırında yumurta aklarının üzeri açık pem­be renk alana dek pişirdim. Merengli elma kremini buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapalım.

0 Responses to "Merengli Elmalı Krem"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...