Mercimekli Tutmaç Aşı (Bayburt)

Author: LUGAS // Category:
Mercimekli Tutmaç Aşı (Bayburt)
Tül gibi incecik, fotoğraflarken rüzgarda uçuşan kesme makarnalar ve Bayburt yöresine ait mercimekli tutmaç aşı tarifi , SELVER SAVAŞ Hanım'ın kayınvalidesine ait.
Kesme makarnalar için:
- 1 yumurta
-1 bardak un
- su
-tuz
-hamuru incecik açabilmek için yetenekli eller , gerekli.

Gerçekten makarnalar öylesine ince açılmıştı ki , adeta kağıt gibi ,fotoğrafta da görüyorsunuz, şaşırmamak elde değil. Selver Hanım , kayınvalidesinin 80 yaşında olduğunu söyledi.

Mercimekli tutmaç aşı için işte bu makarnalar haşlanıyor , süzülüyor. Önceden pişirilmiş mercimekler, küçük bir soğan , domates , biber salçaları ve baharat eşliğinde sos haline getiriliyor. Tereyağı kızdırılıyor. Sarımsaklı yoğurtla makarnalar karıştırılıp üzerine mercimekli sos dökülüp, tereyağı gezdiriliyor.


Çok besleyici , yoğurt , mercimek , makarna, yağ , sarımsak, hepsi birarada. Makarna kesme kısmını saymazsak çok kolay ve çabuk hazırlanabilen bir yemek.
Son söz ,çocuğunuz bu yemeği severse şanslısınız.

0 Responses to "Mercimekli Tutmaç Aşı (Bayburt)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...