Mercimekli Hamur Çorbası

Author: LUGAS // Category:


Malzemeler

1 su bardağı yeşil mercimek

1 su bardağı hamur(erişte veya kuskus olabilir)
1 yemek kaşığı nane
2 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin

2 su bardağı yoğurt

2 diş sarımsak

Hazırlanışı

Mercimeği yıkayarak, 5 su bardağı su ile kaynatıp pişmesine yakın erişteyi ilave edin. Su yetersiz gelirse kaynamış su ilave edin. 15-20 dakika daha kısık ateşte pişirin. Hamur da piştikten sonra altını kapatın.Geniş bir kapta yoğurt ile isteğe göre sarımsak ekleyerek çırpın. Çorbanın kesmemesi için çorbadan biraz sıcak su alarak yoğurda ilave edin ve yoğurdun ılınmasını sağlayın. Daha sonra yoğurdu çorbaya karıştırarak ilave edin. Tavada tereyağ ya da margarin eriterek naneyi ekleyin ve çorbanın üzerine dökün. Tuzunu da ayarlayarak servis edebilirsiniz.

0 Responses to "Mercimekli Hamur Çorbası"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...