Lahana bohçası

Author: LUGAS // Category:
Kocaman lahanaların 1.5 ytl gibi ucuz bir fiyat oluğunu gören eşim bir tane almış bize de.Salatası ,kapuskası derken bu defa tadı aynı dolma gibi ama yapılışı çok daha kolay sunumu ise biraz farklı olan lahana bohçalarından yaptım ben de.biraz acelem olduğundan bohçaları büyük hazırladım ve bir tanesi bir kişiye yetecek kadar oldu.Aslında biraz daha küçük hazırlayarak iki tanesini bir servis etmenin daha uygun olur diye düşünüyorum.
Malzemeler:
Haşlanmış lahana yaprakları
500 gr dolmalık kıyma
2 çay bardağı pirinç
2 kuru soğan
2 diş sarımsak
1/2 demet maydonoz
1/2 demet dereotu
2 sivribiber
2 domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı
tuz,karabiber

Yapılışı:
Lahanaları 5 dk. kadar kaynar suda haşlayalım ve soğumaya bırakalım.Bütün sebzeleri minik doğrayalım ve baharatlarla karıştırarak dolma içimizi hazırlayalım.Lahana yaprağımızı istediğimiz boy bir kaseye yayalım içine 2-3 kaşık dolma içi koyalım ve dışarıda kalan yaprakları üzerine örtelim ters çevirerek karnıyarık tenceresi gibi yayvan bir tencereye dizelim.bu şekilde bütün bohçalarımızı hazırlayalım boşluk kalmayacak şekilde tencereye bir sıra olarak dizelim.Üzerini kapatacak şekilde bir tabak veya dolma taşı kapatalım.Kaynar suyu üzerini geçecek şekilde dökelim ve ocağa alalım.Kaynayınca tuzunu ve limonunu ekleyelim.Kısık ateşte 50-60 dk pişirelim.Servis tabağına alalım ,isteğe göre sarımsaklı veya sade yoğurt dökelim üzerine,yağ,domates salçası ve su ile hazırladığımız sosdan da ekleyelim üzerine ,afiyet olsun...




0 Responses to "Lahana bohçası"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...