Krep

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler
2 adet yumurta

1,5 su bardağı un

1 su bardağı su

Yarım su bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

Pişirmek için margarin


Hazırlanışı
Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin. Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin koyup eritin. Tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.
İyi bir krep yapmak karışımdan çok el becerisi ister. Biraz pratik yapmanız gerekecektir. Bu arada hamura tuz koymazsanız reçel veya çikolata sürerek de tüketebilirsiniz. Tuzlu sevenlere ise önerim içine peynir sarılmasıdır


0 Responses to "Krep"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...