Kestaneli Puding

Author: LUGAS // Category: , , ,
Kestaneli Puding



1 Su bardağı kavrulmuş fındık (iri dövülmüş)
1 Su bardağı şeker
3,5 Su bardağı haşlanmış ezilmiş kestane
1 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı dolusu nişasta
1 Paket sütlü çikolata (40gr.)
Üzeri için:
1 Paket çikolata parçalı puding
Süt
Yapılışı: Kestaneyi, şekeri, sütü, nişastayı (nişastayı çok az suyla açın) karıştırıp koyulaşana dek pişirin. Kestaneli karışımı ocaktan alıp, içine fındığı ekleyin. İyice soğuduktan sonra küçük küp kesilmiş çikolatayı da içine karıştırıp, kâselere koyun. Çikolata parçalı pudingi, pudingin üzerindeki tarife göre sütle pişirin. Kâsedekilerin üzerlerine pudingi dökün. Kestaneli pudinglerin üzerlerini dolmalık fıstıklarla, toz yeşil fıstıkla ve hindistan cevizi rendesiyle süsleyin.
Not: Kestaneli pudingi 1 gece buzdolabında bekletirseniz, tadı daha güzel olur.

0 Responses to "Kestaneli Puding"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...