KEŞKÜL

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER:
1 kilo süt
1 su bardağı şeker
1 fincan pirinç unu
1 tepeleme kaşık nişasta
1 çaybardağı dövülmüş badem( badem esansıda olabilir)
1 gr tuz
YAPILIŞI:
Sütümüzün 1 su bardağını ayırıp içine pirinç unu ve nişastayı güzelce özleştiriyoruz.Pürüzsüz bir kıvama gelince kaynamaya başlayan sütümüze katıp dövülmüş bademin 3/2 sini içine ekleyip orta hararetli bir ateşde kaynatmaya başlıyoruz. İnmeye yakın şekerini ve bademin kalanını ekleyip kaselere servis yapıyoruz.Soğuyunca tarçınla süsleyip servis ediyoruz..
afiyet olsun,!!!

0 Responses to "KEŞKÜL"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...