KAYSERİNİN MEŞHURR YAĞMANTISI..

Author: LUGAS // Category: ,
Kayseride yağmantısını yapmayı bilmeyen hanım yoktur sanırım. çünki yağmantısı kayserinin mantı ve yağlamadan sonra gelen bilinen yemeğidir.tembel işidir.çok kolay yapılır.doyurucu ve lezzetlidir.çiğ böreğe benzer ama daha yumuşaktır ve sos dökülür..bizim evde mantıdan daha çok tercih edilir..benim yaptığım yağmantısını yiyenler çok beğenirler. yanındada kışın çay yazın karpuz ikram ediyorum..harika bir tat...tavsiye ederim..

YAĞMANTISI:
6 su bardağı un,
1 çay bardağı yoğurt,
1 küçük paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz,
1 adet küp şeker,
yeterince ılık su
aldığı kadar un biraz sıvıyağ(elimizden hamur sıyırmak için)

İÇİ:300 gr kıymaya 1 çay kaşığı tuz-toz biber ekiyoruz.1 avuç ayıklanmış, doğranmış maydonoz ilave ederek karıştırıyoruz.

SALÇA SOSU:2 yemek kaşığı salçayı, 1 yemek kaşığı toz biber ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile kavurup, az su dökerek kaynatıyoruz.

ÜZERİNE: sarımsaklı yoğurt

KIZARTMAK İÇİN: bol sıvıyağ

YAPILIŞI:1 s.b. ılık suya mayayı ve küp şekeri ekleyip, karıştırıyoruz
unun ortasını açarak sırayla yoğurdu, cıvıtığımız mayayı, tuzu ilave
edip,suyla birlikte ekmeklik hamur gibi çok yumuşak bir hamur elde
ediyoruz.üzerini örterek en az yarım saat sıcak yerde ekşiliyoruz.
aldığımız bezeleri 1cm kalınlığında açarak, iç harcından 1 çay kaşığı ekleyip,resimdeki gibi çiçek
şeklinde ortaya katlıyoruz veya dört kenarını dışa doğru kıvırıp,ortada birleştiriyoruz.kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartıyoruz.üzerine salça sos ve yoğurt ekerek sıcak servis ediyoruz..AFİYET OLSUN

0 Responses to "KAYSERİNİN MEŞHURR YAĞMANTISI.."

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...