Kaşık Tatlısı
Author: LUGAS // Category:
2 adet yumurta,
1 çay bardağı yoğurt,
1/2 çay kaşığı kabartma tozu,
1/2 limon suyu,
1.5 su bardağı un
Şerbeti İçin:
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su.
Kızartmak İçin:
2 su bardağı sıvıyağ
Yumurta, yoğurt, limon suyu iyice karıştırılır.
Un ve kabartma tozu katılıp, boza kıvamında bir hamur yapılır.
Şeker ve su kaynatılıp, şerbet hazırlanır.
Soğutulur.
Hamur karışımından tatlı kaşığına alınıp, kızdırılmış yağda kızartılır.
Hemen şerbete atılır.
Üzerine tarçın serpip servis yapılır.
1 çay bardağı yoğurt,
1/2 çay kaşığı kabartma tozu,
1/2 limon suyu,
1.5 su bardağı un
Şerbeti İçin:
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su.
Kızartmak İçin:
2 su bardağı sıvıyağ
Yumurta, yoğurt, limon suyu iyice karıştırılır.
Un ve kabartma tozu katılıp, boza kıvamında bir hamur yapılır.
Şeker ve su kaynatılıp, şerbet hazırlanır.
Soğutulur.
Hamur karışımından tatlı kaşığına alınıp, kızdırılmış yağda kızartılır.
Hemen şerbete atılır.
Üzerine tarçın serpip servis yapılır.
0 Responses to "Kaşık Tatlısı"
Yorum Gönder