Karnıyarık

Author: LUGAS // Category:
arkadaşlar önceki gün hiç aklımızda yokken ani bir kararla bir üst katımıza taşınmaya karar verdik.bugün üst kattakiler evi boşaltır boşaltmaz biz hemen temizlik işlemlerine başlayıp kısmetse bu hafta sonu yukarı çıkmayı planlıyoruz.anlıycanız üzere işim çok. bu yüzden ziyaretlerinize gelemeyebilirim fırsat buldukça bakmaya çalışırım a eğer o fırsatı bulabilirsem:) sizler beni yalnız bırakmayın emi ziyaretleriniz ve güzel yorumlarınız bana enerji vericek inşallah.


eee madem bikaçgün gönderi yapamıycam hiç olmasa bir süre önce çok severek yaptığım ve çokta severek yediğim yayınlamak için arşivimde sırasını bekleyen karnıyarık tarifimi vereyim sizleride durumdanda haberdar edeyim istedim.şimdi hemen tarifi veriyorum ve gidiyorum ee işim çok hadi bana kolay gelsin inşallah...çok işim var çookkk...



MALZEMELER
6 Adet patlıcan
250/300 gr kıyma
1 büyük kuru soğan
2 adet domates
5/6 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
pul biber, karabiber,tuz
biraz maydanoz
kızartmak için sıvı yağ
yeteri kadar su


YAPILIŞI
soğanı küçük küçük doğrayalım 2 sivri biberi ince ince kıyalım 2 yemek kaşığı sıvı yağda biraz öldürelim kıymayı ekleyip bi güzel kavuralım 1 tatlı kaşığı salça, damak tadımıza göre baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştıralım soyulmuş bir domatesi minik doğrayıp kıymaya ekleyelim en son ince kıyılmış maydanozları ekleyip ocaktan alalım.
Patlıcanları alaca soyup kızgın yağda kızartalım.fırın kabına alıp bıçakla ortasını çizerek açalım
hazırladığımız kıyma harcını eşit miktarlarda patlıcanların içine dolduralım üzerlerini domates ve biberle süsleyelim.1 yemek kaşığı salçayı 2/3 su bardağı sıcak suda eritelim içine isterseniz baharat ekleyelim patlıcanların yarısına gelecek şekilde suyumuzu patlıcanların üzerine gezdirip 200 derece ısıtılmış fırına verelim domatesler ve biberler kızarınca fırından alıp sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun...

0 Responses to "Karnıyarık"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...