Kağıt Kebabı

Author: LUGAS // Category:




MALZEMELER

1 yemek kaşığı margarin
1 adet soğan
500 gram kuzu eti
1 adet büyük boy patates
2 adet havuç 100 gram iç bezelye
tuz
karabiber
yağlı kağıt

HAZIRLANIŞI
Soğanı ayıklayıp bir tencerede margarinle birlikte kavurun. Eti katın, kavurmaya devam edin. Daha sonra ağzını kapatıp kısık ateşte 1 saat pişirin.
Patates ve havucu ayıklayıp küb şeklinde, domatesi ise çekirdeklerini çıkardıktan sonra irice doğrayın.
Etin pişme süresinin sonunda havuç ve bezelyeyi katın. 10 dakika daha pişirin. Son olarak domates ve patatesleri ekleyin. 5 dakika sonra ateşten alın.
Yağlı kağıdı 20 cm. genişliğinde 8 parçaya kesin. Her birinin ortasına hazırladığınız malzemeyi koyun. Uzun kenarları ortada birleştirip 2 kez katlayın. Daha sonra uçlarını sıkıca kapatarak paketleyin.
Kağıt kebapları fırın tepsisine dizin. Her paketin üzerine 1 yemek kaşığı su gezdirin. Son olarak 200ø ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

0 Responses to "Kağıt Kebabı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...