KADAYIF BÖREĞİ

Author: LUGAS // Category:
010
Mübarek ramazan ayını yarıladık bile sofralarımız daha bir özenli ve renkli olur ramazan ayında tatlı seçeneklerinin ilk sıralarında yer alan kadayıf tuzlu olursa nasıl olur ?farklı bir lezzet arıyorum konuklarımı şaşırtmak istiyorum diyenler için kadayıf böreği tarifi, bende sevgili YASEMİN MUTFAKTA arkadaşımızda gördüm ve kendimce artılarım ve eksilerimle denedim .
malzemeler
300 gr tel kadayıf
yarım paket erimiş margarin
3 yumurta
dil peyniri ,taze kaşar
sucuk,jambon vs
2 su bardağı süt
ısıya dayanıklı cam yada porselen fırın kabı güzelce yağlanır ,kadayıfın yarısı fırın kabına yayılır
süt,yağ, yumurta iyice çırpılır fırın kabına yaydığımız kadayıf hazırladığımız bu harcın yarısıyla ıslatılır,sırasıyla dil peyniri sucuk ve tekrar dil peyniri dizilir ,taze kaşar rendelenir kalan kadayıfla karıştırılıp fırın kabına üste yayılır kalan yumurtalı harcın tamamı üzerine gezdirilir,180 derece ısıdaki fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.

0 Responses to "KADAYIF BÖREĞİ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...