KABAK TATLISI

Author: LUGAS // Category:


Tam mevsimi,hatta geçiyor bile.Bir kabak tatlısı da benden olsun dedim.

Tam olarak ölçüleri yazamayacağım.Çünkü göz kararı yapıyorum.

Öncelikle kabaklarımız bir güzel soyulur ,dilimlenir,yıkanır.Büyük bir tencereye bir sıra dizilir.Üzerine toz şeker serpilir.Kabakları örtmeli.Sonra tekrar kabaklar sıralanır tekrar toz şeker.Kabaklar bitene kadar bu işleme devam etmeliyiz.Arzu ederseniz 4-5 tanede karanfil atabiirsiniz.Çok güzel bir lezzet verir.Tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmesini sağlayalım.Kaynamaya başladıktan sonra çok çabuk taşabilir.Bu duruma dikkat etmekte fayda var.Yoksa ocağınız çok kirlenir :). Kabağımız piştikten sonra soğumaya bırakalım.Soğuduktan sonra cevizle servis yapalım.Afiyet şeker bal olsunn

0 Responses to "KABAK TATLISI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...