Hazır Yufkadan Baklava

Author: LUGAS // Category:



1kg. Baklavalık yufka
300gr. ceviz iri dövülmüş
400gr. Tereyağı
Şerbeti için:
4,5 Su bardağı su
5 Su bardağı şeker
Yapılışı: Tereyağını eritin. Yağlanmış tepsiye 4 yaprak baklava yufkası koyun. Yufkanın üzerini eritilmiş tereyağı ile yağlayın. Baklava yufkası yarılanana dek bu şekilde devam edin.Baklava yufkası yarılanınca, üzerine cevizi serpin. Kalan yarım paket hazır baklava yufkasını, yine her 4 yufkada bir tereyağı ile yağlayarak tepsiye döşeyin. Yufkaların döşeme işlemi bitince, baklavayı istediğiniz şekilde kesin ve üzerine kalan tereyağını dökün. Baklavayı fırında pişirin. 5 Su bardağı şeker ve 4,5 su bardağı suyu birlikte kaynatıp, şerbetini hazırlayın. Sıcak baklavanın üzerine, soğuk şerbetini dökün.

0 Responses to "Hazır Yufkadan Baklava"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...