Hashasli veya Ispanakli Kiymali Borek

Author: LUGAS // Category:

Gorumcem dogum gunu icin mayali bir cesit istedi benden. Aslinda istedigi acmaymis. Ben acma hamuru yaptim ama kucuk kucuk ugrasmaktansa borek yapmayi tercih ettim, sonucta bunuda cok begendi, hem ici de malzemeli oldu...

Acma Hamuru Icin:
1 cay bardagi seker
2 yumurta ( birinin sarisini uzerine surmek icin ayirdim)
1 su bardagi sut
1/2 su bardagi ilik su
1 tatli kasigi tuz
1 su bardagi sivi yag
1 pk kuru maya
Aldigi kadar un

Yufkanin icine surmek icin: 1 su bardagi erimis margarin ve siviyag karisimi

Hashasli ic icin:
200 gr hashas ezmesi
1 su bardagi seker

Ispanakli Kiymali ic icin:
Yarim kilo ispanak
250 gr kiyma
1 sogan
Pulbiber, karabiber ve tuz

Oncelikle ilik suyun icinde mayayi erittim, 10 dk bekledim. Maya kopurmeye baslayinca diger malzemeleri ilave edip her zamanki gibi azar azar un ilavesiyle hamuru yogurdum. Bir kenarda mayalanmasini beklemeye basladim.

Bu arada bos durmadim, ispanakli ici hazirladim. Once soganlar az yagda pembelesene dek kavruldu, ardindan kiyma ilave edildi ve suyunu cekene dek kavruldu, en son ispanak karisima eklendi ve onunda suyunu cekilene dek pisirildi. Ocaktan alirken de baharatlar ve tuzu ilave edildi.

Hamurda bu arada mayalandi ve kabardi. Hamurdan 8 beze yaptim ve her bezeyi yufka inceliginde actim. Yufkanin uzerine firca ile yagli karisimdan dagittim. Hashas ezmesi surdum, onun uzerine de bolca seker serpttim. Yufkanin bir ucundan baslayarak diger ucuna dek yuvarladim. Yufkanin iki ucundan da tuttum ve bir ucunu saga diger ucunu sola kivirdim. Iyice burktuktan sonra bir ucundan baslayip yuvarladim ve acikta kalan ucuda boregin altina kistirdim. Uzerine yumurta sarisi ve susam serptim ve firina verdim..

Ispanakli ve kiymali borek icinde ayni islemi yaptim.

0 Responses to "Hashasli veya Ispanakli Kiymali Borek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...