


Bu aralar haşhaşa ve hindistan cevizine takmış durumdayım.Yaptığım pastalar  ya haşhaşlı oluyor ya da hindistan cevizli ;  
1 su bardağı pudra şekeri
bugün EMİNE BEDERDEN hem görüntüsüyle güzel hemde tadıyla lezzetli bir  tarifle karşınızdayım!!!
 MALZEMELER:
 250 gr margarin( pasta için kullanılanları tercih ederseniz iyi bir sonuç  alcağınıza eminim)
½ çaybardağı sıvıyağ1 su bardağı pudra şekeri
4.5 su bardağı un
2-3 çorba kaşığı haşhaş
 YAPILIŞI:
 Margarin hafiften eritilir .İçine sıvıyağ sonra pudra şekeri konur .Azar  azar un eklenir . Son olarak haşhaş konur (kabartma tozu kullanımıyor).Hamur  yoğurulup ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır , içi hafif oyulur.180 derecede  fırına verilir .Soğuduktan sonra üzerine marmelatı konur ..
 AFİYET OLSUN!!!:):)
0 Responses to "HAŞHAŞLI MARMELATLI KURABİYE"
Yorum Gönder