Fıstık Helvası

Author: LUGAS // Category: , ,
Fıstık Helvası





1 Su bardağı+1,5 avuç dolusu toz Antep fıstığı
1 Çay bardağı dolmalık fıstık
100gr. Margarin
Yarım su bardağı şeker
1 Su bardağı süt
Yapılışı: Margarin ve dolmalık fıstığı tencereye alın. Margarin eriyene dek fıstığı çevirin. 1 Su bardağı Antep fıstığını ekleyip, dolmalık fıstık pembeleşene kadar kavurun. Kaynatıp sıcak olarak beklettiğiniz süt şeker karışımını ekleyin ve helva göz göz olana değin pişirin. 1,5 Avuç dolusu Antep fıstığını da ilave edip biraz daha pişirin. Fıstık helvasını demleyip, ılık veya soğuk servis yapın
.

0 Responses to "Fıstık Helvası"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...