Kabağın en sevdiğim hali..
Fırında ve az miktarda zeytinyağ ile pişirildiğinden çok da sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Yapılışı da son derece kolay. 
Malzemeler:
- 4 adet orta boy kabak
 - 1 adet soğan
 - 5-6 diş sarımsak
 - 2-3 adet biber
 - 3-4 domates
 - bol taze nane
 - kırmızı pul biber, tuz, kuru nane (ben naneyi çok sevdiğimden biraz abartıyorum)
 - zeytinyağ
 
Yapılışı:
- Kabakları soyup, halka halka doğradım
 - Ardından üzerine yine halka şeklinde soğan, sarımsak ve biberleri doğradım.
 - Üzerine tuz, istediğim baharatları ve zeytinyağını ilave edip, karıştırdım.
 - Domateslerin bir kısmını çok küçük doğrayarak ilave ettim. Hafifçe karıştırdım
 - Son domatesi dilimleyip, üzerine sıraladım.
 - Bir çay bardağı kadar su ilave edip, 170 C'de ki fırına attım.
 - Piştikten hemen sonra üzerine bolca taze nane koydum.
 

0 Responses to "fırında kabak"
Yorum Gönder