fesleğenli taze fasulye

Author: LUGAS // Category: ,





Zeytinyağlı taze fasulyeyi her daim düdüklüde pişiriyorum,
soğanını, sarımsağını, domatesini, zeytin yağını ekleyip harmanlayıp, kapatıveriyorum düdüklüyü, fıs fıs pişiyor.
Fasulyeler dağılmadan tam pişmiş lokum gibi,
az kalorili tam diyet yemeği oluyor.
Bazen ikiye bölüp yapıyorum,
bazende çalı fasülyesini öyle upuzun selvi boyuyla düdüklü tencereye yerleştiriyorum. Servisteki görüntüsü şahane oluyor! ;)
Peki taze fasülyeye kuru fesleğen katmayı hiç denediniz mi?
Gerçekten hoş bir lezzet veriyor tavsiye ederim.

malzemeler :
1 kg taze fasulye
2 büyük soğan
1 ad. havuç
1 baş sarımsak
2 ad. domates (olursa daha güzel olur) ya da 1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytin yağı
tuz, karabiber, kuru fesleğen

Bütün malzemeyi yıkayıp doğrayıp düdüklü tencereye yerleştirip kaşıkla gelişi güzel harmanlıyorsunuz. Tencerenin düdüğü öttükten sonra altını en kısığa alıp 40 dk sonra altını kapatıyorsunuz. Afiyet ola..(Kapağını açıp, yemeğin üstüne 2 kaşık daha sızma zeytinyağı
gezdirirseniz daha bir aromalı olur ;))


0 Responses to "fesleğenli taze fasulye"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...