Fava

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler
250 gr. iç bakla
1 küçük boy havuç
2 diş sarımsak
1 küçük soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
1 adet limon

Hazırlanışı
Baklayı yıkayıp bir tencereye alın. Havuç, soğan ve sarmısağı temizleyip tencereye ekleyin. Malzemenin üzerini iki parmak geçinceye kadar su doldurup kaynatın.
Tenceredeki su kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alın. Zeytinyağı ilave ederek kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
Çırpma teliyle püre haline gelinceye kadar hızlı hızlı karıştırın. Doğranmış dereotunu ilave edin. Püre haline gelen karışımı yayvan bir tepsiye döküp soğumaya bırakın.
Favayı kare veya üçgen şekilde kesin. Üzerine limon ve zeytinyağı döküp dereotu ile süsleyerek servis yapın

0 Responses to "Fava"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...