ETLİ YAPRAK SARMA

Author: LUGAS // Category:


Kim sevmez ki yaprak sarmasını.Üzerine de sarımsaklı yoğurt oldumu tamam artık.Gelelim tarifimize.


Malzememiz:Yine göz kararı olacak,artık idare edin .

250 gr dan biraz fazla kıyma
Yarım su bardağı kadar pirinç
1 tane orta büyüklükte soğan
Maydanoz
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
Asma yaprağı

Yapılışı:Önce yapraklarımız haşlanır.Yapraklar haşlanırken bir kabın içine etimiz,pirincimiz,ince ince doğranmış soğanımız,yine ince doğranmış maydanozumuz,tuzumuz ,karabiberimiz ve de salçamız konularak bir güzel yoğurulur.Sonra teker teker yapraklarımız sarılır.Çok emekli bir iş.Ama lezzeti için bu emeğe değer.Çok sıkı sarmayalım tencereyede sıkı bir şekilde dizmeyelim.Tenceremiz dolduktan sonra üzerine tavada tereyağlı salça hazırlayıp sarmaların üzerine dökülür.Bir miktarda su eklenir.Suyun miktarı sarmaların üzerini geçmemeli.Yaklaşık yarısı kadar olmalı. Artık sarmalarımız pişmeye hazırdır.Sarmalarmız piştikten sonra sarımsaklı yoğurtla servis yapalım.Afiyet olsunnn ...

0 Responses to "ETLİ YAPRAK SARMA"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...