Emine’nin Un Çorbası-İrmikli Domates Çorbası

Author: LUGAS // Category:
Un çorbasının tarifini kız kardeşim bir aile dostumuzun kızı olan Emine’den almış. Un çorbasını pişireli epey oldu ama bu leziz çorbanın tarifini sizlerle paylaşmak bu güne kısmetmiş. Un çorbasının tarifinde tereyağı vardı, tereyağı yerine margarin kullandım. Emineciğim tarif için teşekkür ederim, un çorbanı çok beğendik. İrmikli domates çorbasının tarifini Vatan gazetesinden aldım. Emine Beder’in tarifi olan irmikli domates çorbasında 4-5 su bardağı su veya et suyu yazıyordu. 5 su bardağı su ve 1 tablet et suyu kullandım.

Emine’nin Un Çorbası



3 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı margarin
1 Yemek kaşığı salça
Pul biber, nane, karabiber
Sıvıyağ, tuz
Yapılışı: Biraz sıvı yağı ve 1 yemek kaşığı margarini birlikte eritin. Yağa unu ekleyip, biraz kavurun. Baharatlarını ilave edip, un iyice sararana dek kavurun. Salçayı koyup kavurduktan sonra, yeterince soğuk su ve tuz ekleyin. Un çorbasını sürekli karıştırarak pişirin.

İrmikli Domates Çorbası


4 Yemek kaşığı dolusu irmik
3 Orta boy domates
Yarım yemek kaşığı salça
5 Su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kaşar peyniri
1 Tablet et suyu
Karabiber, tuz
Terbiyesi için:
1 Yumurta sarısı
1 Su bardağı süt
Yapılışı: Tencereye sıvı yağı alıp irmikleri ekleyin. İrmikler koyu sarı renk olana değin sürekli karıştırarak kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyip, domateslerin suyu çekilene kadar kavurun ve salçasını koyun. Biraz kavurduktan sonra 5 su bardağı suyu, et suyu tabletini, tuzu, karabiberi ilave edin. Çorbayı ağır ateşte ve karıştırarak, üzeri göz göz olana dek pişirin. Sütü ve yumurta sarısını bir kapta birlikte çırpın. Çorbayı ateşten almadan 5 dakika önce, terbiyeyi azar azar ve karıştırarak ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. İrmikli domates çorbasının üzerine kaşar peyniri rendesi serpip, servis yapın.

0 Responses to "Emine’nin Un Çorbası-İrmikli Domates Çorbası"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...