El Açması Börek

Author: LUGAS // Category:
Malzemeler
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar ılık su

İçi için:
peynir

Sürmek için:
75 gr tereyağ ve ½ çay bardağı sıvıyağ
1 kaşık yoğurt
1 yumurtanın sarısı
Susam, çörekotu
Hazırlanışı
Hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur yapın. En az yarım saat kadar dinlendirin. 3′e bölün. Tezgahı unlayıp açabildiğiniz kadar incecik açın. Eritilmiş tereyağlı sıvı yağdan serpin, fırçayla dağıtın. Açtığınız hamurun bir ucuna enlemesine istediğiniz kadar peynir koyun. Rulo şeklinde sarın. Aynı işlemi diğer bezelere de uygulayıp yağlanmış tepsiye tepsinin ortasından başlayıp ruloları dairesel olarak yerleştirin. Üzeri için yumurta sarısını yoğurtla çırpın ve üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpip 175 derecede 40 dk kızarana kadar pişirin. Çıtır çıtır el açması böreğiniz hazırdır. Afiyet olsun.

0 Responses to "El Açması Börek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...