DEĞİŞİK İRMİKLİ-MEYVELİ SÜTLÜ TATLI&KAYSERİ KATMERİ

Author: LUGAS // Category: , , ,

bu değişik tatlıyı geçenlerde misafir ettiğim sevgili Mahbube ve ailesine ikram etmiştim.misafirlerim tarafından tadı ve görünümü çok beğenildi....yine bu tarif kesinlikle tavsiyemdir.deneyin bunun tadı anlatılmaz yenir anlaşılır arkadaşlar..

İRMİKLİ TATLI:MALZEMELER:1 lt süt
5 yemek kaşığı irmik
4 yemek kaşığı toz şeker
2 paket vanilya
1 su bardağı toz hindistan cevizi
isteğe göre bir limon kabuğu rendesi
2 poşet toz krem şanti
altına dizmek için bisküvi
üzerini süslemek için jöle ve mevsim meyveleri
YAPILIŞI:derin bir tencereye sütü, şekeri, hindistan cevizini,vanilyayı,limon kabuğu rendesini ve irmiği ilave edip karıştırarak kaynatıyoruz.yüz tutmaması ara ara karıştırıyoruz.ılınınca toz krem şantiyi ekleyip.iyice çırpıyoruz.kelepçeli kalıba bisküvileri dizerek üzerine çırptığımız karışımı döküyoruz.dolapta biraz soğuttuktan sonra üzerini meyve ve jöle ile süslüyoruz.tekrar dolabta iyice soğutup dilimleyerek servis ediyoruz.afiyet olsun..
NOT:Krem şantiyi ekleyip dolaba koyduktan sonra iyice katılaşıyor.cıvık oldu diye endişelenmeyin.ben bu yüzden kenarlarınada bisküvi sıralamıştım.ama kalıptan kolayca çıktı ve dilimlendi..
KAYSERİ KATMERİ:

Kayserimize özgü bu harika katmer kalvaltılarda vazgeçilmez bir lezzettir.mis kokusu ve çıtırlığı ile insanı büyüler..içine peynir ve çemen sürülerek yemelere doyum olmaz..
KAYSERİ KATMERİ TARİFİ:
4 s.b. una, 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ederek , yeterince yarı su yarı sütle yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz.iç harcı olarak 1 s.b. tahini az pişirip , 1 s.b. tereyağ ilave edip , karıştırarak eritiyoruz.bezelere ayırıp ince açıyoruz.yukardaki resimlerde de görüldüğü gibi açtığımız hamura iç harcından bolca yayarak ,(isteğe göre içine ceviz , toz şeker ilave edilebilir) ortasından çıtlatıp ,kenarlara kadar kıvırıp ,rulo bezeler yapıyoruz .dolapta 15 dk dinlendirdikten sonra bezelerin her birini orta ince açıp , sacta veya teflon tavada arkalı önlü pişiriyoruz.ılnınca kahvaltıda çayla beraber servis ediyoruz.AFİYET OLSUN.......

0 Responses to "DEĞİŞİK İRMİKLİ-MEYVELİ SÜTLÜ TATLI&KAYSERİ KATMERİ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...