çikolatalı rulo pasta

Author: LUGAS // Category:

Pasta yaparken en zorlandığım şey süslemesi olmuştur. İsterimki pastam acemi işi durmasın, tadından önce görüntüsüyle beğeni toplasın.
Pastayı yaparım, üstünüde kremayla sıvarım ama o spatula izleri bi türlü kaybolmaz! Bakarım beğenmem bir daha üstünden geçerim sonra bi daha, bir daha.. en sonunda o kısım krema tutmaz olur keki alttan sırıtır falan.. gerçekten emek isteyen bir iş pasta yapmak!
İşte o emekçilerden biri olan Didem 'in blogunda geçen gün gördüğüm rulo katlı pasta beynimde şimşekler çaktırarak imdadıma yetişti. Gerçi benim aldığım rulokatlar çikolata kaplamalıymış onunki gibi çıtır olmadı ama ortaya duble çikolatalı bir pasta çıktı.
Tam Aynuş'umun ağzına layık zaten görünce bayıldı :)
(Pastacı Rapunsel'e yaratıcı fikirli blogdaşıma teşekkürü bir borç bilirim :) )




malzemeler :
pandispanyası için :

4 yumurta

4 kahve fincanı şeker

4 kahve fincanı un

1 pk. kabartma tozu

kreması için:

1 litre süt

1 yumurta

5 tepeleme yemek kaşığı un

5 tepeleme yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı tereyağ

1 pk. vanilya

2 yemek kaşığı kakao

1/2 pk. bitter çikolata

rulonun arasına : 1.5 adet muz

üstüne: Yarım adet muz ve 1 paket ülker rulo kat choco (ahanda böyle bişey oluyor)

  • Pastanın kreması için bütün malzemesini derin bir tenceye koyun ve çırpma teliyle karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
  • Sonra pandispanya malzemelerini sırasıyla derince bir kapta 5 dk. çırpın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine eşit bir şekilde yayın. 175 derecede ısıttığınız fırında üstü renk değişene kadar pişirin. Fazla kızarmasın, yoksa rulo yaparken kırılıyor!
  • Keki yeterince pişince fırında çıkartın ve altındaki yağlı kağıt yardımıyla rulo yapıp 1-2 dakika dinlendirin.
  • Sonra açıp, içine hazırladığınız kremanın yaklaşık %70ini sürün. Kıvırmaya başlayacağınız kısımada 1 tam birde yarım muzu peşpeşe yerleştirin. Sonra rulonuzu dikkatlice yağlı kağıttan ayırarak sarın. Artan yarım muzuda üstünü süslemek için kullandım.
  • Rulonun kenarlarından 2 şer cm. keserek pastanızı düzleyin. Geriye kalan kremayla rulo pastanızın üstünü sıvayı ve artan yarım muzu dilimleyerek üstüne bir sıra oluşturun. En son çikolatalı rulo katları içide dışıda çikolatalı olduğu için fazla oynamaya gelmiyor, o yüzden direk pastanın üstüne, elinizle ufalayıp serpiştirin. 3 saat kadar buzdolabında bekletip servis yapın. Afiyet olsun!

0 Responses to "çikolatalı rulo pasta"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...