Cevizli Patlıcan

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler
1 kg patlican
4 yemek kasigi un
750 gr domates
10 dis sarmisak
100 gr ceviz
1/2 çay bardagi zeytinyagi

Hazırlanış
Patlicanlari yuvarlak olarak kesin. Tuzlu suda biraz beklettikten sonra kizartin. Isiya dayanikli bir firin kabina dizin. Domatesleri soyup rendeleyin, sarimsaklari soyun ve iyice ezin. Unu zeytinyaginda kavurup, içine domates, sarmisak ve tuz katin. Pütürsüz ve koyu kivamli olunca sirke ve dövülmüs ceviz içini ilave edin. Hazirladiginiz sosu patlicanlarin üzerine döküp, en üstü kizarip, kesilicek katiliga ulasana kadar firinlayin. Soguyunca da dilimlere keserek servis yapin.

0 Responses to "Cevizli Patlıcan"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...