Cevizli Antep Fıstıklı Tereyağlı Baklava

Author: LUGAS // Category: , , , , , , , , ,
Bu nefis baklava Antep Fıstığı ve Ceviz Karışımından oluştu..İnanılmaz Lezzetli Oldu..Hani Alırsınız ya beğendiğiniz baklavacılar olur onları bile kenarda bırakıcak kadar lezzetli oldu..
Baklavam Yuka Marka Baklava Yufkasından yapıldı.Yiyenler hayran kaldı tabii bende..
Yukanın tek tek baklava yufkalarının ayrılması birbirine hiç yapışmaması en sevdiğim özelliğidir..Ve çok ince oluşu..
Yiyenler daha önce yedikleri hazır baklava yufkalarının bazılarının hiç bu tadı yakalayamadıklarını söylediler..Hakikaten tavsiye ettiğim bir baklava ve su böreği yufkası markasıdır..Şimdi tarifime geçelim...

Yalnız tarifimdeki tüm kurallara uyarsanız güzel sonuç elde edersiniz.Aksi taktirde şekeriz yada şerbeti az,yada hamur olmuş,lezzetten yoksun bir baklava elde edebilirsiniz.Çıtır Çıtır Baklava İçin Buyrun;
Paket üzerindeki tarifi biraz değiştirerek yaptım..

Malzemeler;

55 Yaprak Yuka Baklava Yufkası
300 gr.Robotta çekilmiş Ceviz içi
200 gr.Robotta çekilmiş Antep Fıstığı
1/2 su bardağı Toz Şeker

Yağlamak için;

300 gr.Yörsan Tereyağı

Şerbeti İçin;

4 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
4-5 damla Doğanay Limon suyu

Hazırlanışı;

İlk önce Şerbetimiz hazırlanır.Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dk daha kaynatılır.Ve limon suyu eklenir.Ocağın altı kapatılır.Şerbet Ilınmaya bırakılır.(Şerbet kaynarken baklava yapılır)

Tereyağı eritilir.Yufkalar 3'er 3'er tepsiye serilir.Her 3 katta bir eritilmiş tereyağı ile yağlanır.15.kata gelince toz şeker ile harmanlanmış ceviz içinin yarısını her tarafa eşit gelicek miktarda yufkalarımızın üzerine yayarız.Ardından tekrar 3 er 3 er yağlayarak bir 15 kat yufka daha serilir.Kalan ceviz içi serpilir.Tekrar 15 kat 3 er 3 er kat arayla yağlanarak Tüm antep fıstığımız son olarak yufkalarımızın üzerine eşit miktarda serilir.Daha sonra son 4 yufkaya gelenen kadar 3 er 3 er yufkalarımız yağlanır.Son 4 yufkaya gelince teker teker yağlanır.Üzerinin çıtır çıtır ve kabarık olması için bu gereklidir.Yufkalarımız bitince arzuya göre baklavamız dilimlenir.Ve Üzerine kalan eritilmiş tereyağımız eşit miktarda dökülür.Tüm Baklava dilimlerinin üzerine tereyağı sürülmesi önemlidir.Ardından önceden ıstılmış 200 derece fırında üzeri altın rengi olana kadar baklavamız pişirilir.

Baklavamız fırından çıkartılır ve 10 dk kadar dışarıda dinlendirilir.Harlı sıcağının gitmesi beklenir.Ilınan Şerbetimiz üzerine dökülür.Ve Şerbetinin çekmesi beklenir.
Afiyet Olsun..

Not:Şerbet Ilık el yanmayacak ılıklıkta,Baklavamız ise 10 dk fırından çıkarıldıktan sonra dinlenmiş durumda iken şerbetlenir.

2 Responses to "Cevizli Antep Fıstıklı Tereyağlı Baklava"

Adsız Says :
11 Şubat 2012 08:24

tereyağ yemeklik ve kahvaltılık oluyor. baklavada hangisi kullanılıyor.

Adsız Says :
23 Aralık 2012 14:25

yemeklik tereyağ kullanılır baklav için

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...