Barbunya Tavası

Author: LUGAS // Category:

Barbunya Tavası

Barbunya Tavası tarifi için Malzemeler :

  • 1 kg barbunya (temizlenip,yıkanmış,kurulanmış)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • Beyaz biber
  • 1 su bardağı bira
  • 3 su bardağı elenmiş un
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı
  • 1 limon(süslemesi için)
  • 1/2bağ maydanoz(süslemesi için)
  • 5 çorba kaşığı margarin
  • Barbunya Tavasıyemeğinin hazırlanışı:

    Balıkları tuzlayıp, biberleyin ve biraya batırın. Una bulayıp, fazla ununu silkeledikten sonra balıkları tavada kızdırdığınız zeytinyağında, her iki tarafı da kızarana dek kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını süzdürün. Önceden ısıtılmış tabaklara alın. Margarini bir tavada eritin. Yağ iyice kızıp, kahverengileşmeye başlar başlamaz balıkların üzerine dökün. Barbunya tavasını limon ve maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.

    0 Responses to "Barbunya Tavası"

    Yorum Gönder

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...