Bamya

Author: LUGAS // Category:
Malzemeler
yarım kg bamya
350 gr. kıyma
1 adet soğan,
2 adet domates
2 – 3 adet yeşil biber
yarım yemek kaşığı salça,
sirke,limon ,tuz ,isot ,sıvı yağ
Hazırlanışı
Sap kısımları kesilmiş bamyaları sirkeli suda yıkayın, teflon tavanın içine bir kaşık yağ ve suyunu süzdüğünüz bamyaları ve yarım limonun suyunu dökün, kısık ateşte hafif renk değiştirip kızarana kadar kavurun.. bir başka tavanın içine yağı dökün tuz atın ve kıyılmış soğan ile, doğranmış 1 biberi biraz kavurun kıyma ekleyin (kısık ateşte) biraz daha kavurduktan sonra içine kabuğu soyulmuş bir domatesi doğrayın bir iki harmanladıktan sonra salça ve isot ekleyin ve ocağı söndürün.. şimdi sıra geldi en janjanlı kısmına :) önceden kavurduğunuz bamyaları en altta gördüğünüz gibi tencereye dizin, ortasına kıyma harcını dökün, üstüne kabuğu soyulmuş domates ve biber ile süsleyin, pişmesi için biraz sıcak su EKLEYİN bir çay kaşığı kadar tuz serpiştirin, kısık ateşte pişirin, afiyet olsun…

0 Responses to "Bamya"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...