Ballı Kaymaklı Elma Tatlısı

Author: LUGAS // Category: ,
Gece Yarısı aklımıza tatlı düştü eşimle..Şöle hem şerbetli hem hafif ne olabilir dedim..
Elma Tatlısı..Enfesti..Ve Çok Hafifti..Üstelim hazırlama süresi ve pişme süresi ile birlikte 30 dk. geçmiyor..İşte Tarif...

  • 3 Elma Kabukları soyulur.Enine Ortadan iki bölünür.Ve oyacak ile içindeki çöpü çıkartılır...
  • Yayvan bir tencereye elmalarımız dizilir..
  • Her elmanın üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker serpilir.
  • Üzerine 1 çay bardağı su gezdilir.
  • Önce harlı ateşte pişirilir.Daha sonra kapağı kapatılarak 20-25 dk.pişirilerek Elmalarımız soğumaya alınır.
  • Soğuduktan sonra Elmalar servis tabağına alınır.
  • Her elmanın üzerine 1 tatlı kaşığı bal sürülür.
  • Arzuya göre her elmaya tarçın serpilir.
  • Daha sonra her elmanın üzerine 1 tatlı yada yemek kaşığı (Arzuya göre) süt kaymağı konulur.
  • Üzerine Ceviz yada Antep Fıstığı serpilerek soğuk olarak servis edilir..
  • Afiyet Olsun..



Photobucket

0 Responses to "Ballı Kaymaklı Elma Tatlısı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...