Balkabaklı Pasta

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler

Keki için:
1 paket pandispanya unu
3 adet yumurta
Yarim su bardağı su
2/3 su bardağı ince çekilmiş badem içi

Kremasi için:
1 kg balkabağı
3 su bardağı tozşeker
2 paket krem şantı
2 su bardağı süt

Ara malzemesi için:
3 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
1/2 su bardağı rendelenmiş çikolata


Hazırlanışı

Hazır pandispanya ununu derin bir kaba alın. Içerisine oda sıcaklığındaki yumurtaları ve suyu ekleyip 7 dakika mikser yardımı ile çırpın. Hamura ince kıyılmış badem içlerini de ekleyerek bir tur daha karıştırın. Bademlı hamuru, 25 cm çapindakı yağladığınız kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35-40 dakika pışırin. Piştikten sonra fırından çıkartın ve soğumaya bırakın. Balkabağını temizledikten sonra küp doğrayın. Bir tencereye alın ve tozşekerle karıştırıp yarım saat kadar suyunu salmasini bekleyin. Suyunu salan kabagi pisirin. Fazla serbetinin süzülmesi için pisen kabagi bir süzgece alin. Serbeti süzülüp soğuyan kabağı püre haline gelene kadar ezin. Krem şantiyi sütle çırpıp krema haline getirin. Kabak püresinden 4 su bardagi alip hazırladığınız kremaya ekleyip karıştırın. Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. Ilk katın üzerini bol miktarda kabaklı krema ile kaplayın. Üzerine ceviz serpin. Onun da üzerine çeyrek bardak çikolatayı serpin. Ikinci kat keki üzerine koyun ve aynı işlemi tekrarlayın. Üçüncü kat keki de yerleştirerek üzerini kremayla kaplayın. Son olarak kremanin üzerini cevizle kaplayın. Buzdolabında 1 -2 saat dinlendirip servis yapın.

0 Responses to "Balkabaklı Pasta"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...