BAKLAVA

Author: LUGAS // Category:
Uzun bir durgunluk döneminden sonra yeni bir enerji ile buradayım.Öncelikle herkesin geçmiş Ramazan Bayramını kutluyorum.Biliyorum biraz geç oldu ama ancak vakit bulabildim.Affınıza sığınıyorum.Bayramda ne ikram edilir tatlı.Bizde konuklarımıza bu bayram baklava ikram ettik.El emeği göz nuru.Hem kolay hem lezzetli.Bilmeyen varsa öğrenmeli.Tabii ki bu lafım baklava severlere.
Ben bu baklavayı çok severim.Ev baklavası olacak hemde iri taneli cevizli.Üfff harika olmaz mı.Yanında da zeytinyağlı yaprak sarma.Tatlıyı yerken boğazınız tatlıdan yandımı arkasından sarma.Sonra tekrar tatlı.Çok güzel oluyor.Yani ben çok seviyorum.Sanırım bana eski bayramları hatırlatıyor.Annem bayramda konuklarımıza baklava ,sarma ve börek ikram ederdi.Ben de bu geleneği sürdürmek istiyorum.Mümkün olduğunca da yapmaya çalışıyorum.Lezzet olarakta tutturmuyorum dersem yalan olur.Eeee artık tarifi verelim.Çok gevezelik ettim.


Malzememiz:

Hamuru için:
1 su bardağı süt
4 su bardağı un
1 yumurta
1 kahve kaşığı karbonat
125 gr tereyağı
1 çay kaşığının ucuyla azıcık tuz

Açmak içi:
1 paket buğday nişastası

İçi için:
Arzu ettiğiniz kadar ceviz

Üstü için:
125 gr tereyağı

Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Limon suyu ( yarım )

Yapılışı:Derin bir kabın içinde süt,yumurta,eritilmiş tereyağı ve tuz güzelce karıştırılır.İçine karbonatla un ilave edilik güzel bir hamur elde edilir.10 dakika dinlendirilir.Dinlenen hamur 4 parçaya bölünür.Her bir parçada 20 parçaya bölünür. Toplam 80 parça olacak.Küçük küçük yemek yemek tabağı büyüklüğünde açılır.Araları bol bol nişastalanır.Üst üste 10 ar tane konulur.Hepsi birlikte merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır.Yani bir açışta 10 tane parça açılmış oluyor.Tepsimize yerleştirilir.Üzerine ceviz dökülür.Aynı işlem tekrar edilir.Bütün hamurlar bitene kadar.Sonra baklavamız dilimlenir.Üzerine tereyağı eritilip gezdirilir.190 derecede altı üstü kızarana kadar pişirilir.Tatlımızı ne zaman hazır olmasını istiyorsak o zaman şerbetini hazırlarız.Şerbetimiz ılık olarak dökülür.Afiyet olsunnnnnnnnnnn.
Not:Bu tatlımız tek tak açılan baklavalardan çok daha güzel oluyor.Kesinlikle tavsiye ederim.


0 Responses to "BAKLAVA"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...