Bademli Kurabiye

Author: LUGAS // Category:
Malzeme:

2 su bardagi toz badem
250 gr margarin
2 su bardagi pudra sekeri
2 yumurta
1 tatli kasigi tarcin
1 cay kasigi karbonat
Yaklasik 3 su bardagi un
Uzerini suslemek icin findikli glazur

Once firini 180 dereceye isitiyoruz.

Yogurma kabina unu, pudra sekerini, toz bademi, karbonati ve tarcini katiyoruz ve birbirine iyice karistiriyoruz. Toz karisimin icine oda isisindaki margarini ilave ediyoruz, ardindan yumurtalari ilave edip iyice yoguruyoruz. Eger hamur ele yapisiyorsa biraz daha un ilave edilebilir, kulak memesi yumusakliginda hamur olacak. Hamuru merdane ile yarim parmak kalinliginda acarak kurabiye kalibi ile kesiyoruz ve firin tepsisine aralikli olarak diziyoruz. 20 dk. pisirdikten sonra firindan cikarip sogumaya birakiyoruz. Ben her zaman tel izgara uzerinde sogutuyorum. Ardindan da kurabiyelerin bir tarafini findikli glazure batiriyoruz.

0 Responses to "Bademli Kurabiye"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...