ALMAN PASTASI

Author: LUGAS // Category: ,

MALZEMELER : 1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
3 yumurta (birinin sarısının yarısını alıyoruz)
1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı kuru maya(veya 1 küçük paket yaşmaya)
un
çok az tuz

KREMASI : 3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta + 1 yemek kaşığı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ

Yarım saat hamuru mayaladıktan sonra küçük yuvarlaklar yapıp yağlı kağıt serilmiş tepside 30-40 dk bekletin ayırdığınız yumurta sarısını sürüp biraz fındık kırığı sepin ve 200 dereze ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.
Kremayı hazırlamak için tereyağ hariç bütün malzemeleri koyup kaynayana kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın mikserle ara sıra çırparak soğutun en son tereyağını koyup iyice çırpın.
Soğuyan hamurları ortasından kesip krema sürün üzerine pudra şekeri serpin.
AFİYET OLSUN.............
Kaynak: http://fusununmutfagi.blogcu.com/pastalar+ve+kekler

0 Responses to "ALMAN PASTASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...