Al(a)man Pastası

Author: LUGAS // Category:

Berliner

Taze taze bu akşam Aynur'la yaptık yerkende tarifi ekliyorum ;)
Alman pastasının hamuru mayalı bir hamurdur.
Mayalı hamur işleriyle aram pek olmadığı için (ben yoğurunca genelde fazla kabarmazlar) hamurunu ekmek makinesine yoğurttuk.
İyi kide öyle yapmışız, süper oldu.

Malzemeler:
Hamuru için :
1/2 su bardağı yoğurt
2 yumurta

1 çay bardağı şeker
5 su bardağı un

100 gr yumuşak tereyağ
1/2 su bardağı süt
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı tuz yarım su bardağından az ılık


Krema İçin : (Orjinal berliner kreması ahududu-frenk üzümlü reçel sürülerek yapılıyomuş..)
3 su bardağı süt
1 yumurta
5 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 pk. vanilya
üstü için.. pudra şekeri


Hazırlanışı:
1- Eğer makinanız varsa ekmek makinasında hazırlanış şekli :
Makinaya malzemeleri koyunuz. maya, şeker, un, ılık su, yoğurt, süt, tereyağ, (küp küp kesilmiş yumuşak yağ) tuz ve yumurtaları ekleyin. Hamur hazırlama modunda çalıştırın. Hamurunuz mayalandığında çıkarın. Hamuru unladığınız biz yüzeyde merdfaneyle 1-2 cm. kalınlığında açıp büyük ağızlı bir fincan ya da su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. (biz su bardağıyla yaptık)

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Üstüne yuvarlakları yerleştirin. 30 dakika mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Ya da;
2- Ilık su, süt, maya, şekeri karıştırın. 15-20 dakika bekletin. Diğer malzemeleri de mayalı karışımla karıştırın yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Mayalanması için 1 saat bekleyin. Mayalanan hamuru 1 cm. kalınlığında merdaneyle açın geniş bir bardak ağzı yardımıyla kesin. Mayalanması için yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Mayalanması için bir süre bekleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Soğuması için mutfak bezine koyun. Soğuduktan sonra hamburger ekmeği gibi ortasını kesin.




3- Diğer tarafta kreması için margarin ve vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın pişirin. Pişme süresi boyunca karıştırın. Koyulaşmaya, kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın. Margarini ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Krema ılıdıktan sonra kaşık yardımıyla içini doldurup ortasını ikiye kestiğiniz pastaların içine sıkıp kapayın.
Üstüne pudra şekeri serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun...

2 Responses to "Al(a)man Pastası"

Adsız Says :
22 Aralık 2011 15:41

merhaba
sitenize tamamen tasadüfen rastladım ve karşıma bu pastanız çıktı.daha önce komşum yapmıştı ama tarifini bir türlü alamamıştım.görür görmez denemek istedim ama mayalı tariflerde hiç başarılı değilimdir.ekmek makinası ile denemeye karar verdim ve iyiki de öyle yapmışım.çoooooookkk güzel oldular.tatlı yiyeceklerden eennn fazla 2 adet yiyebiliyorken bunlardan bir oturuşta 5 tane yedim:) o da yetmedi kalanları fanusa koyarken 2 tane daha yedim:) tutamıyorum kendimi:) bu kadar mı yumuşak ve tadı yerinde olur?ne bayacak kadar çok şekerli ne de tatsız.tam benim kararım oldu tatları:) bundan sonra kalabalık misafir günlerimin vazgeçilmezi olacak çünkü çok bereketli 3 tepsi çıktı nerdeyse.yalnız son 7-8 tanesine kremam yetmedi.baştan çok doldurdum galiba az olmasın diye.ama hamurlar o kadar yumuşak ki az doldurulsa bile yenebiliyor.bu hamurları tuzlu yapamaz mıyız?arasına başka mesela peynirli harç ya da çemen vs sürüp yemek için.o zaman tarifte nasıl bir değişiklik yapmak lazım?emeğinize ve paylaşımınıza teşekkür ederim.

LUGAS Says :
1 Ocak 2012 13:02

öncelikle teşekkürler övgü dolu sözlerininiz için sizin için en iyisini yapmaya çalışıyoruz onun dışında tuzlu yapamaz mıyız tabiki yapalabilir ama bunun için deneme yapmak lazım öyle denemeden şimdi bişey söylemem doğru olmaz size yanlış bilgi vermek istemem çünkü ama yakın zamanda denemeye çalışıcam bir kez daha teşekkürler yorumunuz için :)

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...