Author: LUGAS // Category:
yemekler


Yine yöresel bir tarifle buradayım.Acem pilavı kim yediyse çok sevdi.Ben zaten çok seviyorum .Yanında birde hoşaf oldu mu tam anlamıyla mükemmel oluyor.Gelelim tarifimize

Malzemeleri:
Haşlanmış tavuk eti
2 soğan
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Sıvı yağ ve tereyağı

Yapılışı:Önce etlerimiz parçalara ayrılır.Soğanlarımız küçük küçük doğranır ve yağda kavrulur

İçine tavuk etlerimiz de atılır.Onlarda şöyle bir kavrulur

Sonra pirincimiz ,tuzumuz ve suyumuzda konulur.Kısık ateşte pişirilir . Piştikten sonra biraz dinlendirilir.Düz bir servis tabağına ters çevrilerek ikram edilir.Hem gösterişli hemde lezzetli bir pilav.Afiyet olsunnn
0 Responses to "ACEM PİLAVI"
Yorum Gönder