ÇAYDANLIK KİREÇ VE SARARMALARINA ÇÖZÜM

Author: LUGAS // Category:
Bu tür pratik bilgiler internette fazlasıyla var ama ben kendi denediğim yöntemleri sizlerle paylaşmayı daha uygun buluyorum. Kes kopyala yapmayı sevmiyorum ve tasvip etmiyorum hiç bir zaman.
Bu yöntemi daha şimdi denedim ve hemen sizinle paylaşmak istedim bir çok ev hanımı çaydanlık ve kettle için deki kireçlerden dertli belki bir çoğunuz biliyorsunuzdur ama benim gibi bilmeyenler için anlatayım.

Çaydanlık içinde oluşan kireçleri önlemek için; 1 çorba kaşığı kadar limon tuzunu çaydanlığınızın içine dökün üzerine su ekleyip 10-15 dk. kirecin kalınlığına göre ocakta kaynatın sonuç inanılmaz ışıl ışıl. Bu yöntemi kettle içinde de uyguladım ve o da pırıl pırıl oldu. Kireçten eser kalmıyor işte çaydanlığımın önce ki ve sonraki hali :)


Demlik içerisinde ki sararmalar için ise; Demliğimi su ile doldurup içine 1 tatlı kaşığı kadar çamaşır suyu koydum 10 dk. kadar kaynattım ve yine pırıl pırıl oldu demliğim.

İşte yine önce ki ve sonraki halleri mutlaka deneyin derim bu yöntemleri.


Cevizli Ev Baklavası

Author: LUGAS // Category:















Vee sonunda baklava yaptık! Evet hem Hatice hem de ben ufak değişikliklerle aynı tarifi farklı zamanlarda uyguladık. Bu bayramda evlerimizde kendi yaptığımız baklavamızı ikram edebileceğiz. Hatice borcama yaptığı için malzemeleri 2/3 oranında yaptı. Bir de Hatice sıcak şerbeti soğuk tatlıya dökerken ben tam tersini uyguladım. Zaten önemli olan da birinin sıcak birinin soğuk olması. Hepinize baklava gibi tatlı bir bayram dileriz..

Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • 2 çay kaşığı kabartma toz
  • aldığı kadar un
  • açmak için nişasta
  • üzeri için 200 gr tereyağ
  • rondodan geçirilmiş ceviz içi

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:

Şerbeti için tozşeker ve suyu kaynatın. 10-15 dk kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyerek bir 5 dk daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Yumurta, süt, sirke, yoğurt ve yağı iyice karıştırın. Unu ekleyerek üzerine tuzu ve kabartma tozunu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak biçimde iyice yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Ben toplam 51 beze elde ettim. Elde ettiğiniz bezeleri 3 gruba ayırın. Her bir bezeyi nişasta yardımıyla çay fincanı tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta sürerek her bir grubu üst üstüste yerleştirin. Minik minik açılmış ve üst üstüste konulmuş 17 adet yufkayı merdane ve nişasta yardımıyla tepsi büyüklüğünde açın. Tepsiye yerleştirip araya bol miktarda ceviz serpiştşrşn. Diğer grubu da aynı şekilde hazırlayıp yine ceviz serpiştirin ve son grubu da açıp en üste yerleştirin. Baklava dilimi şeklinde kesin. Tereyağını eritin ve kızgın bir haldeyken baklavanın üzerine dökün. 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan baklavanın üzerine soğumuş şerbeti dökün. Şerbeti çekince servis yapın.

Afiyet olsun..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...