Bal Arısı Keki

Author: LUGAS // Category:

Bal Arısı Keki

Bal Arısı Keki tarifler tatlı ( tatli ) tarifler olarak tarifal.blogspot.com farkıyla siz değerli ziyaretçilerimize sunulmuştur umarım beğenirsiniz.

Malzemeler:
* 3 su bardağı un
* 1 su bardağı toz şeker
* 3 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1/2 tatlı kaşığı tuz
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 2 tatlı kaşığı vanilya
* 3 muz; iyice olgunlaşmış, kararmaya yüz tutmuş, çatalla veya püre aleti ile ezilmiş
* 240 gram (2 dilim) ananas, küçük doğranmış
* 1 su bardağı ceviz
* Süt
Hazırlanması:
* Fırını 175C’ye getirin. Kalıbınızı yağlayın.
* Unu, karbonatı, tarçını ve tuzu karıştırın.
* Mikserle yağı, vanilyayı ve şekeri karıştırın.
* Yumurtaları teker teker (arada iyice karıştırarak) ekleyin.
* Bir kapta muz, ceviz ve ananası karıştırın. Bunu yumurtalı karışıma ekleyin.
* Unlu karışımı da ilave edip karıştırın ve kaba boşaltın (eğer kıvamı çok katı gelirse azar azar süt ekleyin).
* Önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika kadar pişirin.
* Fırın telinde 15 dakika soğutun.

0 Responses to "Bal Arısı Keki"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...