Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Author: LUGAS // Category:




Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebi tatlı bir lezzettir. Tatli bir tarif tarifal.blogspot.com farkıyla Muhallebili Kadayıf Tatlısı.

Malzemeler:

  • 250 gr kadayıf
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 100 gr tereyağı

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krema

Üzeri için:

  • Classic Vanilya dondurması
  • Taze nane yaprağı
Yapılışı:
Kadayıfları didikleyerek küçük küçük doğrayın ya da 1 saate yakın buzlukta sertleşmesi için bekletin, daha sonra doğrayın. Büyük boy bir tencerenin içine yağ + şeker + kadayıfı alarak tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Kavurma esnasında eriyen şeker ve yağ kadayıfa yapışarak sulu bir görüntü alacak, kavurdukça bu görüntü değişecek. Ne kadar çok kavurursanız lezzetini o kadar arttırırsınız. Kavurma işleminin sonlarında cevizi ekleyerek bir kaç dakika daha kavurun. Cevizin ve kadayıfın kokusu birbirine iyice karışmasını sağlayın ve bir kenarda bekletin.
Muhallebi için krema ve vanilya harici malzemeyi tencereye alın. Tel çırpıcıyla karıştırarak muhallebiyi göz göz olana kadar kaynatın. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyerek mikserle çırparak ılıtın. Ilıyınca kremayı ekleyerek tekrar çırpın, kremayı muhallebiye yedirin. Eğer muhallebi sıcakken kremayı eklerseniz muhallebinin kıvamı cıvıklaşır, buna dikkat edin.
Servis için tepsi veya kup kullanabilirsiniz. Tepside hazırlarsanız dilim olarak sunacağınızdan muhallebinin kıvamı önemli. Kupların dibine 2 – 3 yemek kaşığı kadayıf koyun. Üzerine muhallebi tekrar 2 – 3 kaşık kadayıf tekrar muhallebi ve kadayıf koyarak kupları hazırlayın.
Ve tabii ki üzerinde bir top vanilyalı dondurma ile sunumunuzu ve lezzetinizi katlayabilirsiniz.
Afiyet Olsun.

0 Responses to "Muhallebili Kadayıf Tatlısı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...