Ne oldu anlamadık hiç. Havalar serindi. Ceketsiz dışarı çıkamıyorduk. Bir gece yattık, sabah bir kalktık yaz gelmiş. Bir gece de... Baharı yaşayamadan yaz geldi. Eeee havalar bu kadar ısınınca insanın canı ağır şeyler yemek istemiyor. Bu tam da öyle bir salata, hafif. Biz çok severek yedik. Çok kolay, çok pratik. Tarif şöyle:
Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
Yarım su bardağı ince bulgur (köftelik)
3-4 havuç (rendelenmiş)
6-7 sap yeşil soğan (küçük küçük doğranmış)
Yarım limonun suyu
Sirke
Tuz
Karabiber
Nar ekşisi
Zeytinyağ
Mercimeği bol suyla haşlayın. Püre gibi olmadan ocaktan alıp suyunu süzün. Bulguru bir bardak suda suyunu çekene kadar haşlayın. Karıştırıp kapağı kapalı soğumaya bırakın. Havuçları rendeleyin. Taze soğanları küçük küçük doğrayın. Bu dört malzemeyi (soğumuş olmalarına dikkat ederek) harmanlayın. Tuzunu, karabiberini, sirkesini, yağını ve ekşisini damak tadınıza göre ayarlayıp ekleyin. Ben hem nar ekşisi hem limon kullandım. Sadece birini de kulllanabilirsiniz. Soğuk servis edilirse daha güzel oluyor.
Afiyet olsun.
0 Responses to "MERCİMEKLİ BULGURLU SALATA"
Yorum Gönder