Malzemeler:
Yarım kilo kuşbaşı tavuk
1 paket brokoli (küçük parçalar halinde koparılmış)
1 yemek kaşığı tam buğday unu (normal un da kullanılabilir)
Tuz
1 paket brokoli (küçük parçalar halinde koparılmış)
1 yemek kaşığı tam buğday unu (normal un da kullanılabilir)
Tuz
Karabiber
Sosu için;
3 yemek kaşığı acı sos
2 yemek kaşığı ketçap
1 - 2 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı ama lezzet veriyor )
Sosu için;
3 yemek kaşığı acı sos
2 yemek kaşığı ketçap
1 - 2 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı ama lezzet veriyor )
1 yemek kaşığı istiridye sosu
2 yemek kaşığı soya sosu
1/4 su bardağı su
1/4 su bardağı su
Kavrulmuş susam
Tavukları daha önce sezar salatada yaptığım gibi sosa yatırdım. (1lt soğuk suya 1 yemek kaşığı tuz ve şeker ekleyip eritin. Tavukları iyice yıkayıp bu suya atın. Buzdolabında yarım saat bekletin.)Siz yatırmadan da kullanabilirsiniz. Brokolileri çok diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. (10 dakika kadar) Tavukları sudan çıkarıp iyice kurulayın. Bir kabın içinde un, tuz, karabiberi karıştırın. Tavukları bu karışıma bulayın. Çok az yağ döktüğünüz tavada tavukları 15-20 dakika soteleyin. Bir kapta susam hariç diğer bütün sos malzemelerini köpürtmeden yavaşça çırpın. Brokoli ve tavuğu bir kaba alıp, harmanlayın. Üzerine sosu dökün. Teflon bir tavada susamları kavurun. Salatanın üzerine serpiştirin.
0 Responses to "BROKOLİLİ TAVUK SALATA"
Yorum Gönder