Şimdi gelelim bu gördüğünüz kaymak üstü reçelimize ..Kahvaltı sofralarında olmassa olmazlarımdan bi taneside reçeldir ..Tatlıyı çok sevdiğim için, illaki sabah kahvaltıdada güne tatlıyla başlamam gerekir:)....Akşamları otururken portakal tükettiğimizde kabukları çöpe atmak yerine ,değerlendireyim dedim ve reçel yapmaye karar verdim... Biraz sabır istiyor ama ,sonuç herşeye deyiyor ..Oğlum en başta iğğ ben kabuktan yapılan reçel yemem dedi ,sonrada anne senin elinden çıkan herşey güzel oluyor diyede gönül aldı..Yaramaz işte ,kime çektiyse:)..Bu nefis tarifi portakalağacı sitesinin sahibi Haticeye gönderiyorum.Kendisine ekinlik için kolaylıklar diliyorum. Portakallı değişik lezzetler denemek isterseniz tarifler burada..
Geçelim oğlumun yedikten sonra çok beğendiği reçelimize;
PORTAKAL KABUĞU REÇELİ
1,5 Kiloya yakın portakalın kabukları.(kabukları tarttığımda 500 gr çıktı)
800 gr şeker
1 limon suyu
1 limon suyu
1 portakal suyu
2,5 bardak su ve
iğne ,iplik...
YAPILIŞI
Portakal kabuklarını istediğiniz gibi yada kenarlarından çizikler atarak dilim şeklinde kabuklarını çıkartıyoruz..Bir gün boyunca suda yumuşamasını sağlıyoruz.Vakit varsa 2 saatte bir suyunu değiştiriyoruz..Dilim kabukları şekilde göründüğü gibi rulo yapıp iğneyle ipe diziyoruz ,tamamını bitirdikten sonra , kabukları su dolu tencerede haşlıyoruz..Suyunu süzüp üzerine şekerini ilave ediyoruz ,limon portakal ve normal suyumuzuda ilave edip kaynamaya bırakıyoruz..Bir küçük tabağa deneme yapabilirsiniz ,bir damla damlatıp reçelimizin olup olmadığını anlamak için ..Yarım saate yakın bi zamanda oluyor ama ,bu değişebilir diye düşünüyorum:)..ve iplerimizi reçelimiz olduktan sonra kabuklardan temizliyoruz..Biraz soğuduktan sonra kavonozumuza yerleştiriyoruz..Yada benim gibi dayanamayıp ,bir dilim ekmeğimize kaymağımızı sürüp, üzerinede mis kokulu reçelimizden sürüyoruz afiyetle yiyoruz ..:)
Sevgilerimle.......
0 Responses to "PORTAKAL KABUĞU REÇELİ"
Yorum Gönder