MALZEMELER
- 3 yumurta aki
- 250 gr. Pudrasekeri
- 1 paket vanilya
- 3 damla aci badem aromasi
- 1 cay kasigi tarcin
- 275-325 gr. ügütülmüs badem
- üzeri icin:
- elenmis pudrasekeri
- cok az su
HAZIRLANISI
Hamur icin yumurtanin beyazi mikserle bir bicak izi kalincaya kadar sert olmasi icin cirpilir. Icine pudrasekeri elenerek eklenir ve karisir. Bu karisimin icinden 2 yemek kasigi alinir,daha sonra yildizlarin üzerine sürmek icin. Vanilya,aci badem aromasi,tarcin ve bademlerin yarisi mikserle dikkatlice,en düsük hizla yumurta akinin icine karistirilir.Kalan diyer bademleri hamura yavas yavas eklenir,sonunda hamur yapismayacak hale gelmelidir. Pudrasekeri serpilmis tezgahin üzerinde hamur 1/2 cm kalinliginda acilir. Firin tepsisinin üzerine firin kagidi serin. Yildiz formlari ile kurabiyeleri kesin ve firinkagidinin üzerine dizin. Yildizlarin üzerine önceden hazirlanmis 2 kasik ayrilmis sosu esit miktarda üzerlerine sürün.Eger sos koyu ise biraz daha su ekleyebilirsiniz,cünkü sos kusursuz kapatabilmeli. Önceden isitilmis firinda 130-150 °C 20-30 dak. pisirilir.Kurabiyelerin alt kismi biraz yumsak kalmali. Pistikten sonra firindan alinir ve sogumaya birakilir.Afiyet oslun.
0 Responses to "TARCINLI YILDIZLAR"
Yorum Gönder