Bu anlamli etkinligi düzenleyen arkadaslarima tesekür ediyorum.Gecte olsa etkinlige katilmak ve ev sahibligi yapan arkadasim Hülyayi destek olmak istedim.Bu pastayi basta rahmetli Esra ögretmen olmak üzere tüm ögretmenlere hediye ediyorum.Ögretmenlerimizin ögretmenler günü kutlu olsun. Hülyacim sanada kolayliklar diliyorum.Gec oldu kusura bakma.
- 250 gr. yag
- 150 gr-250gr. seker
- 1 paket vanilya
- ceyrek cay kasigi tuz
- 5 yumurta
- 350 gr. un(1/3 nisasta olabilir)
- 1 pak. kabartma tozu
- 125 ml süt
- 5 yemek kasigi kakao
- Paradies Creme Dr. Oetker (Seftali)
- Mandalin konservesi
- Krem santi (pastanin büyüklügüne göre miktar degisir)
- Süt
- Vanilya tozu
- Badem parcalari
HAZIRLANISI
Pastanin hamuru icin margarin ve seker mikserle önce karistirilir,iyice karistirdiktan sonra teker teker yumurtalar eklenir.Un,kabartma tozu ve vanilya,kakao beraberce margarinin icerisine elenir.Süt ilave edilir ve devam karistirilir.Tüm malzemeler güzelce karistiktan sonra ,yaglanmis tepsiye esit miktarda dagitilarak dökülür ve önceden 200°C de isitlmis firina konur.Yaklasik 50 dakika 180 °C de pisirilir. Diyer taraftan Paradies creme (icinde 2 tane var)soguk sütle mikser yardimi ile 3 dakika karistirilir. Pasta soguduktan sonra 3 kata bölünür. Her katin arasina sefalili crema sürülecek esit miktarda ve üzerine mandalinalar serilir.Ücüncü katin üstünü seftali cremayla kaplanacak. Daha sonra crema icin sütle hazirlanmis krem santi pastaya istenilen sekilde süs verilir. Pastanin kenarlarida crema ile kapatilir daha sonrada soyulmus dogranmis badem parcalari serpistirilir. En üste ortaya veya isteyen her tarafina mandalin koyabilir. Pasta 10-20 dak. buzdolapta dinelndikten sonra servis yapilabilir.Afiyet olsun.
0 Responses to "SEFTALILI VE MANDALINALI PASTA (ÖGRETMENLER GÜNÜ ETKINLIGI)"
Yorum Gönder