MANTAR ÇORBASI

Author: LUGAS // Category:



Tariflerime yemek masaların da öncelikle ikram edilen çorbalardan başlıyorum:P
Bu Çorba tarifimiz sevgili kuzinem Belgin'ime gitsin.Tarif tarif diye başımın etini yedin, al sana bir tarif haftaya sendeyim:P ona göre::D
hoşça kalınnn.


MALZEMELER

500gr. kültür mantarı
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
1lt soğuk su
tuz,üzerine karabiber arzuya göre isterseniz içine dereotuda doğranabilir.
1,5 su bardağı süt,isterseniz süt yerine kremada koyabilirisniz.

YAPILIŞI

Mantarları yıkayıp küçüklerini ikiye, büyüklerini dörde bölün. hepsini ince ince doğrayın. orta boy bir tencerede yağı ve unu kavurun. kavrulunca tencereye suyu ekleyin ve blendır yardımıyla karıştırın. Su kaynayınca mantarları ve tuzu ilave edip yaklaşık 20 dakika pişirin.piştikten sonra sütü ekleyin. 1 taşım kaynatıp altını kapatın.Arzuya göre dereotunu kıyın.içine atın. Üzerine karabiber serpip servis yapın.Afiyet olsun.

0 Responses to "MANTAR ÇORBASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...