Çorba yapmak için biraz fazla kereviz almışım. Kalan kerevizleri değerlendirmek için salatasını yapmaya karar verdim çünkü çok severim. Kereviz salatasını ilk yediğimde içinde kereviz olduğunu anlayamamıştım. Bence meze olarak da yemeklerin yanında bir nevi cacık olarak da çok güzel oluyor. Leziz, hafif ve sağlıklı... Biz, içlerini çıkardığımız elmaların içine yerleştirerek hem güzel bir görünüş elde ettik hem de misafirlerimizin kolayca tabaklarına alacakları porsiyonlar. Aynı şekilde portakal da kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
1 adet orta boy kereviz
1,5-2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
½ su bardağı dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı mayonez (konmayabilir)
Tuz
Kerevizi rendeleyin. Sarımsakları biraz tuz ile dövüp yoğurda katın. Rendelenmiş kerevizleri sarımsaklı yoğurda ekleyin. İçine mayonez ve cevizi ekleyip karıştırın.
Malzemeler:
1 adet orta boy kereviz
1,5-2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
½ su bardağı dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı mayonez (konmayabilir)
Tuz
Kerevizi rendeleyin. Sarımsakları biraz tuz ile dövüp yoğurda katın. Rendelenmiş kerevizleri sarımsaklı yoğurda ekleyin. İçine mayonez ve cevizi ekleyip karıştırın.
0 Responses to "KEREVİZ SALATASI"
Yorum Gönder